Bine ai venit pe Agridin – Pentru fermieri profesionisti

Grâu comun de toamnă Andrada

Grâu comun de toamnă Andrada

Soi intensiv, rezistent la iernare, valorifică bine terenuri cu fertilitate ridicată și aplicarea unor tehnologii optime

Descriere

An înregistrare: 2012

Caracteristici esențiale:

– soi intensiv, rezistent la iernare, rezistenţă foarte bună la cădere, rezistenţă bună la încolţirea boabelor în spic;

– spicul aristat roşu;

– bobul mare, oval, roşu;

– MMB 46-50 g;

– capacitatea de înfrăţire mijlocie 1.5-2 fraţi/plantă;

– conţinutul de proteină de 12.73 %, gluten de o calitate deosebită indicat de valoarea indicelui glutenic;

– producţie medie între 7100-9300 kg/ha

Calitate:

Caracteristicilie calității de panificație ale soiului Andrada se reflectă în mod deosebit în conținutul de proteină care poate fi cuprins între 11 – 15 %, gluten de o calitate deosebită indicat de valoarea indicelui glutemic determinat prin metoda Perten (76 – 100%), volumul pâinii cu o valoare medie de 520 cm³.

Particularități tehnologice:

Soi intensiv, rezistent la iernare, valorifică bine terenuri cu fertilitate ridicată și aplicarea unor tehnologii optime.

  • Fertilizarea optimă cu 80 kg/ha P₂O₅ și 80 -100 N;
  • Epoca de semănat optima, specifică zonei;
  • Densitatea la semănat: 550 – 600 boabe germinabile / m²;
  • Tratarea obligatorie a seminței.

Zone de favorabilitate

-Zona centrală şi de nord a ţării.