Bine ai venit pe Agridin – Pentru fermieri profesionisti

In ultimii ani schimbarile climatice au produs pagube materiale considerabile. Un fermier profesionist cunoaste necesitatea unei investitii pentru protejarea culturilor inca de la infiintare si pana la recoltare. Diversitatea factorilor care influenteaza si determina rezultatele calitative si cantitative in agricultura, determina din ce in ce mai greu de estimat rezultatele finale. Astfel, asigurarile agricole te ajuta sa iti protejezi investitia cu ocazia unor fenomene naturale sau altor situatii greu de prevenit. Asigurarea culturilor agricole se adreseaza persoanelor fizice sau juridice care au in folosinta un teren agricol.

Asigurarile agricole oferite acopera riscuri precum: seceta, grindina, incendiu, furtuna/uragan, ploaie torentiala, intarzierea recoltarii din cauza ploilor abundente, inghet tarziu de primavara si inghet timpuriu de toamna, inghet de iarna, prabusire/alunecare de teren cultivat.

Pe scurt, prin incheierea unei polite de asigurare riscul asigurat este preluat de catre asigurator, in momentul in care survine una din situatiile descries cu titlu exemplificativ mai sus.

Avantajele incheierii unei polite de asigurare:

  • Negociere in stabilirea cuantumului sumei asigurate: suma asigurata pe hectar se calculeaza prin inmultirea productiei medii la hectar cu suma asigurata pe kg, convenita de ambele parti;
  • La asigurarea in vigoare, se poate incheia o asigurare suplimentara, fie pentru majorarea sumelor/kg asigurate initial, fie pentru majorarea productiei medii/hectar asigurate, in situatia in care productia asteptata a se obtine este mai mare decat cea estimata la incheierea politei de asigurare;
  • Negociere in stabilirea transelor de plata, astfel ca plata primei de asigurare se poate face si in rate, in cuantumul si la termenele convenite de comun acord.
  • Fii Sigur pe agricultura, Fii Asigurat!